Finn elva fel

2kommentarer

Kenneth Eriksson, Jerker Karlsson, Ulf Örjan Larsson, Gunnar Larsson, Lars Dahlqvist, Magnus Svensson, John Hoerner, Bertil Bjurgård, Stefan Ruda, Lars Eriksson, Mats-Johan Adner, Hans Bergh, Håkan Norberg, Anders Jonsson, Peter MÅrstedt, Ulf Zetterström, Olov Larsten, Hans Selling, Anders Wiklander, Mikael Olsson, Ingemar Forzelius och Stefan Rönnqvist är VD i de 22 bäst placerade bolagen i Sundsvall omsättningsmässigt. Som ni kan se är det 22 herrar och jag vet ingenting om dem, de är säkert jättebra chefer allihop, eller åtminstone de flesta av dem. Men hur kan det komma sig att det inte finns med en enda kvinna på denna lista? Av 22 bolag i Sundsvall har inte en enda av dem en kvinnlig VD. Om det nu är så som Manpower säger att de flesta inte bryr sig om vilket kön det är på deras chef, hur kan det då komma sig att vi har 100% män här? Manpower har för den delen himla bra reklamer, mina två favoriter är:


1.        Kvinnor tar ledigt för att spendera tid med familjen, män tar ledigt av en helt annan anledning (för er som inte sett denna reklam sitter det nu här en man på jaktpass).

2.        X% av alla taxichaufförer i Malmö med invandrarbakgrund har högskolekompetens. Är det så svårt att köra taxi i Malmö?

De ställer bra frågor!


Så jag skulle vilja fråga; finns det inga bra kvinnliga chefer i Sundsvall?

2 kommentarer

Anonym

21 Nov 2007 23:01

Kvinnorna är kanske för högutbildade.....min gissning är att dom flyttat nr till Malmö för att köra taxi......istället för att slösa bort sin kompetens med att prata golf med de andra chefterna ;o)

Anna

22 Nov 2007 09:02

Ja, varför kasta pärlor för svin

Kommentera

Publiceras ej