Nej nej nej jag ska inte klaga eftersom jag blivit smittad av en förkylning på det mest angenäma sätt men ändå... jag har så ont i halsen och det är otroligt synd om mig. Ingen ide att klaga högt eftersom det dels inte brukar vara någon hit på en arbetsplats och dels har jag så ont i öronen att jag nog iaf inte skulle höra vad jag sa. Så går jag runt i en dimma av alvedonrus och vicksabstinens. Kunde man bli hög på Vicks skulle jag vara helt borta!

Idag är 11e dagen på plåster. Det går bra tycker jag, ok jag har tjuvat lite och smakat med jobbarkompisar men jag har iaf inte införskaffat och jag har denna gång en stark vilja och ambition att sluta för min skull - för min skull!!!

För första gången på ett tag gick jag igår och lade mig tidigt (eller ja, den blev väl elva ändå) och helt själv. Sigge var inte hemma och systersonen som sparkat säng med mig några nätter låg nu hemma i sin säng. Det var tomt men skönt.
Är på rätt bra humör idag kan jag säga =) sådär lite småsprallig men ändå lugn, det känns bra. Vadan detta, må du kanske undra men se det säger jag icke! Det är ju fredag, det räcker väl bra!

Ska vara barnvakt åt systersonen från idag till onsdag, herregud jag har aldrig varit barnvakt så länge, det kommer att bli som när jag var det första gången och kollade till honom en gång i kvarten för att se om han andades. Nejdå vi kommer att få kul, ska baka, leka, kanske kolla på lite motorcyklar, gosa lite och sen får vi väl se vad som händer. Snart kommer det en till liten kille och då är det inte bara hans mamma och pappa som får börja om, det är alla vi andra runt omkring också. Nu har man äntligen en systerson som inte behöver tutte och blöja och så går man tillbaka på noll igen. Detta kanske låter negativt, det menar jag inte och samtidigt så kan man aldrig gå helt på noll igen eftersom det ursprungliga läget inte är detsamma.

Jag har upptäckt en sak - på något sätt måste spamutskickarna ta reda på vad ens vänner och anhöriga heter, jag får nämligen en massa spam från en kvinna som heter Veronica (som min bästa vän) och från en Åke (vilken är namne med pappa) och jag är mer än 100% säker på att min vän och min pappa inte skickar mail till mig om lotterier i Sydafrika, penisförlängare, bantningspiller av myskoxehår eller faaaaaaaantaaaaastiska erbjudanden på lånelöften.

Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor.... Den översta sidan, den nedersta sidan, den främre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet.... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn, och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan om hornen.

Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan, och den ena sidan, och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår. Och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är det viktigaste, för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur...  men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan man också använda till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål, men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalven pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


/// Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Jag är en sådan person som om jag har lagt i pengar i en parkeringsautomat och sedan har mycket tid på lappen kvar när jag ska åka iväg så ger jag den till någon annan. Människor brukar bli glada av detta och det är lite av min "Pay it forward-filosofi". Senast idag gjorde jag detta och tanten ifråga blev jätteglad. Detta är kanske inget som parkeringsbolagen är glad åt men lappen gäller ju bilen som står så det är då bannemig inget jag tänker ändra på. Speciellt inte sen i lördags - då fick jag nämligen mitt livs andra parkeringsbot. Satan va irriterad jag blev. Okej, det var som sagt min andra och den första jag behöver betala eftersom jag när jag fick min försa hade rätt i att stå där jag stod och inte behövde betala, så slår man ut det på alla år jag haft bil är det ingen stor kostnad... men ändå!!! 200 spänn jag absolut hade behövt till någon annat.

En arbetskollega på en tidigare arbetsplats berättade för mig att hon aldrig någonsinn betalade för parkeringen utan istället då och då tog de böter hon fick och sa att hon ändå tjänade på det i längen. Jag antar att det beror på hur ofta man parkerar och var man stället sig. Att ställa sig på handikappsparkeringen är aldrig okej. Igår var jag på Ica Maxi i Birsta i ett jobbärende och såg hur en gubbe i en risig Volvo ställde sig på handikappen. Då jag var arbetsklädd (vilket om man inte kollar så noga kan se ut som en polis) tänkte jag att detta var ett ypperligt tillfälle att säga ifrån. Laddad och kaxig gick jag fram emot mannen för att säga min mening men precis innan jag ordade såg jag att han faktiskt hade ett tillstånd att parkera där. Phuu... tur man kollade först! Men i grunden gjorde jag ändå rätt -  man ska inte bara puttra över idioter som ställer sig där bara för att det är närmast, man ska säga till.
Var på krogen med en vän igår. Vi gick först förbi Oscar men det såg ut att vara så pass lite folk att vi bestämde oss för att gå upp på Aveny och kolla, man kan ju trots allt bryta sina vanor då och då. Det blev dock inga förändringar eftersom vi i kön till Aveny upptäckte att inte en person omkring oss såg ut att vara mer än 22. Min vän frågade vakten vad det var för ålder och han svarade "23 med en viss modifikation", ja uppåt eller neråt var inte speciellt svårt att förstå så det blev Oscar ändå. Med tiden kom det mer och mer folk så tillslut blev det rätt lagom, inte så där packat så att man inte kan röra sig men ändå fullt på dansgolvet - och där spenderade vi det mesta av kvällen.

Det gjorde som sagt även många andra och en man ska vi nu grilla lite extra. Det var en sån där, mina kvinnliga läsare kommer snart att suckandes veta exakt vad jag menar. Ett riktigt slisk!!! Som dansar efter en hela kvällen trots att man mycket tydligt drar sig bort ifrån honom. Sådana finns det en hel del och vi hade även en till sån under kvällen men denna man var av den ännu värre sorten, han låter inte bara en vara ifred från sin närvaro, han låter en dessutom inte vara ifred fysiskt. Då och då kände både jag och min vän hans hand på rumpan, inte greppande, den bara låg där och gjorde mig irriterande medveten om att han tyckte att det var hans rätt att ta på mig. Sånt gör mig skitförbannad! Det tog ett tag innan vi insåg att det inte var omedvetet, för när man befinner sig på ett trångt dansgolv händer det då och då att man råkar ta på andra människor, men man märker när någon inte är "råkar" längre. Precis när jag tänkte ta hans hand och drämma till honom med den och tydligt säga "Ge fan i mig!" avlägsnade han sig så jag fick aldrig möjligheten. Besviken? Nje men det hade varit bra att få säga till ordentligt!

Jag tycker att det är skitsvårt att ragga på krogen och jag är även riktigt dålig på det. När jag upptäcker att en kille/man är intresserad av mig har jag ingen aning om vad jag ska göra och mer eller mindre kan man väl säga att om inte han tar komando så händer inget. Jag vet att detta inte alls är så bra när man faktiskt vill få kontakt med någon. "Inte på krogen" kan folk säga, men varför inte? Det är ju inte så att jag bryr mig om fyllisarna. Hur som helst... det var en fin kille som stod bredvid mig på dansgolvet ett tag och han höll i två glas. Fullt upp! sa jag till honom och han erbjöd mig det ena glaset. Då en halvdrucken öl från en okänd människa inte kändes som en hit tackade jag artigt nej. Vi dansade bredvid varandra ett tag och sedan böjde han sig fram för att säga något till mig. Men ni vet väl hur det är med att höra vad någon säger på dansgolvet, det gäller att fatta sig tydligt och kort och det gjorde inte han. Jag hörde inte ett skit av vad han sa utan det blev VA? Han sa om sin mening men jag hörde inte ett ord denna gång heller utan log lite dumt och sa: "Men den är ju röd och fin (drinken i handen). "Det var ju det jag sa!" skrek han till mig och gick sur som fan därifrån. Jaha!

En annan kille tog tag i min arm, lutade sig emot mig och sa: "du borde träna biceps". Det kanske han inte ens sa men det var vad jag hörde. Att prata på dansgolvet är som att leka viskleken med en döv!