Vi har beställt staket till hönsgården... snart så!
Ok, om vi säger så här. Det här kanske ser ut som ett vattenskadat golv under torkning, men det är bara för att du och jag befinner oss i verkligheten. Om det istället hade varit så att jag varit en av de inflytesrika människorna i Stockholms innerstad, eller annat ställe där "trendfolket" hänger hade detta varit något helt annat.
 
Vad sägs om den nya golvtrenden 2013 - obehandlad betong. Detta golv ger en rubust och naturtrogen känsla. Den passa ihop till inget möblemang, ger obehagligt grusiga sängkläder men även en uppfriskande fotskrubb.
 
 
Eller så kan jag göra nått jag kan istället - klä mig som jag vill! Man får ju klä sig hur man vill, bara man gör det medvetet.
 
 
Jag tänkte att varför ha strumporna innanför med en mörk kant som smyger fram genom strumpbyxan, varför inte ha dem utanpå istället och göra en detalj av det hela. Vad säger ni? Trend 2013?!
 
(okej, jag ser att mina vader ser dubbelt så breda ut än vad de kanske är (lite i alla fall) men det bjuder jag och kameravinkeln på)
... på tre timmar när jag och sambon skulle ta en promenad igår. Första halvtimmen - 45 minuterna var jobbiga som vanligt eftesom mina ben värker. Men när det väl lagt sig är det skönt att gå och en riktig skogvägspromenad som denna var helt fantastisk. 13,78 kilometer blev det och tro mig, det kändes i låren efteråt.
 
Man vet aldrig vad man hittar i skogarna ute i Bölom
Om det inte framkommer på bilden kan informera om att i Bokskogen finns det böcker på träden och i Urskogen hänger det klockor lite här och var. Hjulgranen säger väl sig själv och i en annan del finns olika tavlor uppsatta på träden (kan inte ordvitsen på den).
Vissa dagar har man mer att tänka på än andra...
 
 
 
137 personer fick igår inträde i den a-kassa jag handlägger ärenden för. Det är nog banne mig mitt personliga rekord och jag är skapligt (underdrift) nöjd över det resultatet, framförallt efter att vi på en arbetsplatsträff för någon månad sedan kom fram till att man bör hinna med 50 sådana ärenden på en dag. Kan bara säga: Då har de inte räknat med Anna en bra dag!

20 kronor la jag i parkeringsautomaten vid sjukhuset idag, eftersom jag inte hade en aning om hur lång tid magnetröntgen skulle ta. Efter att jag så legat i den ljudliga bunkern och insåg när jag var klar att det gått mindre än en av de fyra timmars parkering jag betalt för, såg jag mig omkring när jag kom ut på parkeringen. Det kom en kvinna gående mot automaten och jag bad henne helt sonika vänta en liten stund, gick till min bil och hämtade min parkeringlapp och gav henne den. Så:

1 stycke okänd människa lite gladare än tidigare.

3 kilo har jag gått ner på en vecka

9,32 kilometers promenad blev det igår

Så ni ser, siffor är inte bara siffror, de kan vara skryt också!
 
Ja men det här är ju intressant. "Ta ansvar för dina egna affärer" menar alltså att mäklare är ett totalt onödigt ont som ingen människa kan ha någon nytta av och att man borde sälja sin bostad själv. Visst får man göra det tänker jag som faktiskt köpte min lägenhet av en man som inte hade anlitat mäklare, så visst kan det kan funka finfint. Men spelar det någon roll? Varför skulle just denna tjänst vara mindre värd än någon annan?
 
Kan det kanske vara så att många uppskattar den service det innebär att någon annonserar, visar bostaden för spekulanter och ordnar med bank och juridik kring en bostadsaffär? Kan det vara så att vissa säljare befinner sig på annan plats än själva säljesobjektet? Kan det vara så att alla inte känner sig bekväma i de regler som en bostadsrättsförening kan ställa på dig som säljare/köpare, eller de krav som banken kan komma med?
 
 
 
Nä men du "Ta ansvar för dina egna affärer", sälj din bostad själv du och strunta i om andra tycker att det är en service värd att betala för. Och sedan skulle jag även vilja att du lovar att aldrig mer gå till en frisör, bilreparatör eller restaurang, och inte heller anlitar en snickare, rörmockare eller målare, för det är väl också sådana uppgifter som man borde klara av själv. Eller?