Kom igen nu "Ta ansvar för dina egna affärer"

1kommentarer

 
Ja men det här är ju intressant. "Ta ansvar för dina egna affärer" menar alltså att mäklare är ett totalt onödigt ont som ingen människa kan ha någon nytta av och att man borde sälja sin bostad själv. Visst får man göra det tänker jag som faktiskt köpte min lägenhet av en man som inte hade anlitat mäklare, så visst kan det kan funka finfint. Men spelar det någon roll? Varför skulle just denna tjänst vara mindre värd än någon annan?
 
Kan det kanske vara så att många uppskattar den service det innebär att någon annonserar, visar bostaden för spekulanter och ordnar med bank och juridik kring en bostadsaffär? Kan det vara så att vissa säljare befinner sig på annan plats än själva säljesobjektet? Kan det vara så att alla inte känner sig bekväma i de regler som en bostadsrättsförening kan ställa på dig som säljare/köpare, eller de krav som banken kan komma med?
 
 
 
Nä men du "Ta ansvar för dina egna affärer", sälj din bostad själv du och strunta i om andra tycker att det är en service värd att betala för. Och sedan skulle jag även vilja att du lovar att aldrig mer gå till en frisör, bilreparatör eller restaurang, och inte heller anlitar en snickare, rörmockare eller målare, för det är väl också sådana uppgifter som man borde klara av själv. Eller?

1 kommentarer

Pelle

04 Apr 2013 22:40

jag tänker också att, precis som du säger, mäklare kan vara guld värda för en rookie. juridiska fel = inte ditt fel (förhoppningsvis) om du haft med en mäklare att göra.

Kommentera

Publiceras ej