Kanske en lite uppseendeväckande rubrik men om du finner det stötande får du lära dig att leva med det, dessutom känner inte du mig om du tror att några sammansatta bokstäver stoppar.

Hur som helst... det är... ja vad ska jag använda för ord egentligen... lustigt... fascinernade... skrämmande att könet och huvudet verkar samspela så fantastikst dåligt hos många människor. Man brukar säga att hjärta och hjärna är smått senila i sin kontakt men banne mig så är könet och tanken ännu sämre. Vad är det egentligen som gör att en människa i ena sekunden kan tycka lite halvilla om en person och sedan i nästa ägna sig åt frustande sexaktiviteter med denne? Jag säger inte att jag är bättre själv, det finns x antal män i mitt liv som fått liknande beskrivning: "En riktig skitstövel men satan i gatan att han e bra på att ... (sätt själv in valfritt sexuellt område)!!"

Det är ju helt sjukt egentligen. Som senast igår, jag var ut med en jobbarkompis och ett "ragg" till honom. Han tyckte hela kvällen att hon verkade helmysko men inte ska ni tro att han höll den i brallan för det inte. Ja se karlar... *host host* .... eller fruntimmer... eller vad man nu vill säga. Vi är nog samma skrot och korn många av oss. Nej nej nej inte alla såklart, inte duuuuuu.... men många!

Nu vet jag såklart att det finns en massa massa massa gudsfruktiga och fiiiiiiina människor som inte alls kan känna någon samhörighet med dessa ord, som håller sig praktiskt till den vackra teoretiska tanken att sex är en kärleksakt mellan två människor, som med gott samvete kan bära vitt på sitt bröllop och allt det där bla bla bla - ja men kul för er!
Ja så löd gårdagens rubriker hos en av de stora kvällstidningarna, en ordlek av Piratpartiets succéval. För mig är detta obegripligt!

Allra längst ner bland slempropparna i det demokratiska träsket finns de som inte röstar alls, de som enligt min mening sedan inte har ett skit att säga till om i något. Man kan bannemig inte skylla på att man inte hunnit eller inte vet vad det innebär, det är en demokratisk rättighet och skyldighet att rösta - ta reda på det! Dessa människor ignorerar och underminerar den demokratiska tanken, vilket verkligen är en riksfara.

Men nästan lika långt ner kommer nog dessa enfrågepartiväljare. Jag vet - observera att jag skriver vet, inte förstår - att fildelning är en stor fråga för många. EU-parlamentsvalet är viktigt, så gott som lika viktigt som det "vanliga" valet och då ska man tänka efter vilka man skickar dit, vilka man vill ska representer en. Vi har i dagsläget ett Europa där människor svälter ihjäl (nä det är inte bara i Afrika sånt sker), vi har miljöförstöringar, arbetslöshet, rika grupper som skor sig på de fattiga, sexhandeln som mördar tusentals - kanske hundratusentals - kvinnor och barn varje år, det finns en utbredd organiserad kriminalitet, en döende landsbygd och miljontals människor som mår / far illa. Hur kan man i ett samhälle som detta lägga ner så mycket fokus på sina CD-skivor?

Är det du som sytt byxorna? Nä! Ja men då får du betala för dem.
Kan du snickra huset? Nä! Ja men då får du betala någon som kan.
Har du själv spelat in musiken / gjort filmen? Nä! Ja men då får du väl fanemig betala dem som gjort det!!!

Använd den styrka som EU kan vara till att hjälpa och förändra istället för att lägga all denna energi och alla de pengarna på en sådan "lyxfråga". Vad blir nästa grej - ska vi börja tjaffsa om längden på golfklubborna eller? Vi har ju redan avverkat storleken på jordgubbarna.

Som ni nog förstår gör detta mig skitförbannad, kanske minst lika förbannad som mina fildelningsmedvetna läsare blir av detta inlägg. Men ok - mest av allt är det viktigt att man röstar, att man tänker... sedan vad man röstar och vad man tänker får väl bli nästa steg.

För ett tag sedan gjorde jag ett sånt där quiz på Facebook huruvida jag är ämnad att vara singel eller i ett förhållande och fick detta till svar:

"Du klarar inget av dom!

Du är totalt värdelös och klarar inte av att ha ett förhållande, för då kan du inte vara med dina kompisar! och du klarar inte av att vara singel, för då får du aldrig ligga... du är värdelös!"

Nu ska man såklart inte lägga ner någon större energi på en sak som denna och framförallt ska man väl inte sänka självförtroendet i en sådan skitsak... men...

Igår pratade jag med arbetskamrat på msn och han berättade att han skulle ta en fika med en tjej för att berätta för henne att han inte är intresserad, helt enkelt ta den där obekväma situationen och faktiskt göra det på ett snyggt sätt. Jag lider med honom men tycker ändå att det är så jäkla bra, tänk om alla kunde göra så. Tänk om vi kunde stryka de där klyshorna som egentligen bara är elaka, de där:
"Det är inte du, det är jag" - Allvarligt vilket skitsnack!
"Det är mycket på jobbet nu" - Är man intresserad finner man nog lite tid ändå ska du se.
"Du kan hitta någon bättre än mig" - Intressant egentligen

"Vi kan väl vara vänner" - Nej, jag behöver ingen ny kk


Hur svårt ska det egentligen vara att bara säga som det är? Är man inte intresserad så är man inte, kommer det inget pirr i magen så kommer det inte, det är inget man kan tvinga fram. Bara för att X inte är intresserad av Y betyder ju inte det att inte Z, D, M, Q och A kan vara det. Nä vi får helt enkelt ta till de stabila och omdiskuterbara (?!) sanningarna från Sex and the city och inse - "He´s not that in to you!!!"