En av de stora fördelarna, eller vänta... jag menar nog nackdel... eller kanske det är en fördel i alla fall, med mitt nya jobb är att jag inte kommer att arbeta 2 minuter ifrån en affär som är en av de få i denna stad som säljer mitt favoritgodis. Ja men ni vet ju vad det är!
 
Men så är det också en av de få nackdelar, ja här ska det absolut stå nackdelar, jag för tillfället kan komma på med bytet. Redigt less på det här nu. Varför då? kanske du undrar och det är inte en dum fråga. Varför är jag så less på det jobb jag haft i cirka 42 månader och trivts bra med i ungefär 36 månader?
 
Jag önskar att jag 1, kunde ge ett enkelt svar på det och 2, kunde ge ett ärligt svar på det. Men man har ju trots allt cirka 32 år kvar i yrkeslivet ( i en relativt liten stad) så det vore kanske inte så smart att just nu, i denna sinnesstämning gå all in i ärlighet på varför jag en dag i våras kände att nu räcker det, nu säger jag upp mig.
 
Ändå har den här stunden från det att jag bestämde mig, sa upp mig och nu väntar på att 8 (snart 7) dagar kvar ska vara till ända, varierat i känslor av allt möjligt. Har jag valt rätt, jag vet ju vad jag får osv osv. Ni vet det där om Graduation goggles och då är det faktiskt ganska skönt när det kommer dagar som i fredags. Sådana där dagar som gör att jag vet att jag har gjort helt rätt.
 
Byta jobb, Godis, Peps,
Nej, detta är inte mitt påhitt – även om jag önskar att det vore det – men det är helt fantastiskt. Måste vara den smartaste glassidén E V E R. Å kiwi är ju jättenyttigt, innehåller typ bara bra saker. Och när man blir lite känslig på tungan och/eller läpparna för att man har ätit för många, då är jag säker på att den lugnande chokladen kommer att göra underverk.
 
 

Gissa vem som kommer att handla hem kiwi.
Glass, Godis, Inspiration,
Sambon och jag påbörjade för länge sedan ett projekt med att få vårt sovrum färdigt. På grund av olika anledningar, vissa av dem sådana som vi själva inte har kunnat råda över, har detta projekt verkligen dragit ut på tiden. Nu börjar vi känna att det måste till att bli klart. Vi ska ju bara göra klart toa/tvättstugan nere först, och det vore ju roligt att hinna klart med hönsgården innan hösten kommer, och gräsmattan har en fanatisk tendens att växa.
 
Men framförallt är det nog så att även om vi gör en massa hela tiden, för det gör vi, så inser vi att ibland får penseln ligga kvar i påsen, stegen får stå orörd och vi spenderar en kväll i varandras famn istället. Vi bara ligger där och myser, njuter av att ligga där bredvid varandra och glädjas över att det är just din/min famn jag/du får krypa in i. För visst är det så, det kommer att kännas underbart den dagen sovrummet (och alla andra startade eller ännu ostartade projekt) är färdigt, men det kommer inte att vara lika värt om vi på vägen dit prioriterat bort mysstunderna.
Frågar tandläkaren medan jag har två händer, en bomullstuss, en sug och en borr inkörda i munnen. Svaret är svårt att tyda. Men nej, det gjorde inte ont. Jag måste ha förbannat hög smärttröskel, för den där sprutan man får bedövningen med, den är inte att leka med. (Har nog inte lagat en tand obedövad sedan innan jag fyllde tvåsiffrigt.)
 
Så nu sitter jag här som en proppfylld hamster, hungrig men kan inte äta än på några timmar, egentligen schemalagd på telefontid men kan inte få annat än sludder genom talet, men med en hel och fin tand.
Är de synonymer för trött som jag för tillfället kan komma på. Ändå är det ingen av dem som med tillräckligt tryck beskriver känslan i ögonlockens tyngd.
 

Fyra kvällar på raken har vi nu målat tills dess att dagen gått över till att bli nästa dag och innan målningen var det tapetrivning, spackling, slipning, mer spackling, mer slipning, mer slipning, mer...
Men igårkväll blev väggarna klara, nu golv, sen skåp, tvättmaskin, torktumlare, fönster, dörr, toa, handfat, lampor, spegel och SEN - jäklar va fint det kommer att bli :-)
 
Lycklig, på gott humör, belåten, glättig, gladlynt, gladelig, lättsam, älskvärd, sorglös, sorgfri, nuter, munter, solig, pigg, livad, uppspelt, lätt till sinnes, uppsluppen, upprymd, uppåt, förtjust, lullig - bara för att nämna några ord som försöker beskriva den hur glad jag är över att göra och dela detta med min M.
Huset, Målning, Renovering,

Första jobbdagen efter semestern - 28 dagar kvar på denna arbetsplats. Ja det är ju så, jag har ju sagt upp mig och ska från och med 19 augusti arbeta som något helt annat, på en helt annan arbetsplats med helt andra kollegor, frågor och arbetsuppgifter. Så nu kommer de, Graduation goggles. Det vill säga det där skimrande suddet framför ens ögon som gör att man inte riktigt ser klart längre, att det man tidigare tydligt såg som det dåliga helt plötsligt inte längre framstår så illa. Man börjar smått betvivla sitt beslut om att genomföra den ändring man planerat och tänker igenom syftet och viljan med att avluta det man har, det man vet vad man har.

Men! Förtrösta icke kära läsare, jag vet att graduation goggles inte är att lita på. Som en trogen följare av HIMYM (How I met your mother för lekmannen) vet jag sanningen och lägger min tillit i Robin Scherbatskys kloka ord: The point is you can´t trust graduation goggles. They are just as misleading as beer goggles, bridesmaid goggles ant that´s just a bulky outdated cell phone in his front pocket goggles.

Så jag torkar mina glasögon, slänger ännu fler mail om systemet som inte fungerar och tänker att nu är det 27½ dag kvar.

HIMYM,