Man brukar säga att allt är relativt och det är då så sant som det är sagt. Under en tid har vi haft mycket övertid på jobbet och det har blivit många sena och trötta kvällar. Vid något tillfälle sa jag till några arbetskollegor: ”Man kommer hem kl 20 på kvällen, tar sig en kopp te och somnar i soffan före 22, vilket liv!” varav en svarade: ”Jag önskar att jag hade kunnat sätta mig i soffan med en kopp te, själv har man barn som ska ha uppmärksamhet och aktiveras och en man med samma behov” och på något sätt blev mitt ”problem” ett ynkligt ”icke-problem”. Men den egna känslan finns ju ändå kvar och är riktig – för MIG. Man kan inte jämföra sig själv med andra på det sättet.

 

Under denna tid har jag… ja för att säga det milt… inte mått så bra. Men samtidigt får jag veta att nära och kära till mig även de mår… inte så bra… och det är svårt att inte börja jämföra. Men man kan inte jämföra känslor, den ena kan inte må sämre än den andra eftersom man bara kan uppleva sina egna känslor. Självklart kan man relatera till andas känslor om man har upplevt liknande själv, men inte jämföra dem. För några år sedan råkade en vän till mig ut för en kärs plötsliga dödsfall och jag satt inte där och sa ”Jag vet hur det känns” för det vet jag inte, jag sa att jag förstår att hon mår dåligt och frågade vad jag kunde göra. Oftast är svaret bara att finnas till hands.

 

Igår startade jag ett litet projekt. Jag la denna text på facebook:

LÄS DETTA!!! Jag har mycket man kan önska, andra har mindre. Just nu skulle jag dock behöva en bomb av feelgod medan andra behöver tak över huvudet. Så för varje vän på facebook som innan kl 23:59 på min 31-årsdag skriver ett värmande ord till mig skänker jag 5 kr till välgörande ändamål. Nu är det upp till DIG!

 





Det ska bli mycket intressant att se utkomsten av detta. Finns du på facebook – kom igen och delta. Jag är inte rik men jag har råd att hjälpa till och du har råd att ge ett värmande ord.