Delad tredjeplats, bedårande brons - Det här med underkläderna känns som att det skulle vara en skröna, om män som har på sig strumporna medan de har sex. Lyckligtvis har jag aldrig stött på någon sådan och om jag gjorde det vet jag inte om jag skulle säga så mycket med tanke på att jag själv är så kall om fötterna att jag de senaste veckorna sovit med strumporna på. En snabbis i hallen är dessutom en helt annan sak, då får man ha på sig hur mycket, eller lite, kläder man vill. Nä när det gäller underkläderna är det faktiskt två andra saker som stör mig;

1. Män som tar på sig kalsongerna det första de gör när man "är klar". Varför? En killkompis förklarade när vi diskuterade saken att han kände sig så naken annars. Så det är helt okej att din nakna rumpa skumpar upp och ner några minuter innan men när du är avslappnat bara njuter av läget, då känns det fel? Nä, jag fattar inte det och jag tycker även att det är rätt avtändande... men inte lika mycket som...

2. Män som inte fixar bh-bandet. Hallå så himla svårt är det inte! Jag tycker att män helt enkelt borde ta och öva, passa på redan som tonåring när det är okej att inte kunna och ni kan låna mammans bh som test. Sätt den på en killkompis och öva sedan på att knäppa av den så slipper era framtida kvinnliga partners den där skittråkiga och mycket moodkiller-aktiga stunden då ni fipplar där bak. (Ännu värre är det när ni dessutom måste koncentrera er på uppgiften så pass att all annan aktivitet dör och ni till och med kommenterar läget.) Å så säger man att män är tekniskt kunniga - ha!

Andra plats, skimrande silver - Taskig tajming! Diskuterade detta med en vän idag, när man har haft en soft kväll med en man utan att det direkt har hänt något, man har mest bara legat och kramats och myst, utan någon direkt passion (detta exempel är mest relevant i början av ett förhållande) och sedan när man går till sängs DÅ ska det helt plötsligt hetta till och sex skall ske. Jag gillar inte det där med att sex måste vara nått som händer i sängen bakom stängda persienner. För min del är det bra mycket trevligare med spontant snabbsex vid disken eller långt och mysigt gossex i soffan/sängen, men inte det där med att man ska bara för att man går å lägger sig på kvällen, då är man ju trött och vill sova, det är ju därför man går å lägger sig.

Första plats, det mest glänsande av guld - Det otvivelaktiga mest avtändande som finns, värre än fartränder, värre än äggfisar, värre än lössnus mellan tänderna (även om vi börjar närma oss) är dålig andedräkt! Jag som har varit rökare i många år har aldrig riktigt behövs känna av detta problem eftersom jag dels inte känt så mycket och dels ofta träffat andra rökare så vi har smakat underbart illa tillsammans. Men nu när jag inte längre dämpar mina sorger och uppfyller mina glädjestunder med vännen Prince känner jag smaker och lukter jag inte velat känna. Jag vet dock att något så enkelt som tandborstning mycket väl tar bort en stor del av problemet men om man slarvar med det... ja då blir det som det blir... Det värsta är att det är så svårt att säga till den berörde, undrar varför egentligen, han eller hon borde ju vilja veta att de lukar apa men ändå vill man inte riktigt vara den som säger det. Och framförallt - jag vill då verkligen inte vara den som kysser den munnen!!!
Skrev ikväll ett sms till min vän, det löd: Om någon för 5-6 år sedan hade sett in i framtiden och berättat för mig då vad jag gör nu vet jag inte om jag hade skrattat eller gråtig. Jag är ute denna lönelördag och går, inte i stiletter med vin i magen på väg till förfest utan i full mysbyxe/mössa-mundering med en stegräknare och eget kram på 90 minuter. Livet förändrar en!

Eller rättare sagt får man se till att förändra livet. Jag har kört det här sättet nu i 29 år och vissa delar har visat sig vara framgångsrika och bra, andra inte... det är de andra som det är dags att göra något åt. Samtidigt så är man den man är, visst kan man förändra ytliga delar av en människa men inte dess grund. Jag har vissa uppfattningar om livet och dess innehåll som inte kommer att förändras bara för att jag klipper mig, kämpar för att få bort alltför mycket runda former på kroppen eller kanske äntligen lyckas sluta röka för alltid. Jag är den jag är - vem skulle jag annars vara!




Denna bild är från en promenad förra veckan och om jag hade tillgång till annat än en mobilkamera och kanske lite fotokunskaper fanns där potential för riktigt vackra bilder. Det är skönt att gå, det är skönt att känna den friska luften strömma genom lungorna. Så nu när jag känner hur värmen försiktigt tar sig tillbaka i benen och höfterna ber om en varsam stretchning känns det skönt att se mina röda kinder i spegeln och känna mig rätt bra.

Ibland kommer de, där stunderna som gör ens liv lite roligare, lite lättare, lite mer kärleksfylld.

Lite mer kärleksfyllt: Igår spenderade jag dagen tillsammans med den äldre systersonen (nu får man ju börja precisera sig), vi lekte, åkte skidor och snowracer (han åkte - jag drog, inte tvärtom), åt och myste hela dagen. Det är så himla roligt att spendera tid med honom och jag är såklart medveten om att det inte är lika roligt men samtidigt ännu roligare när man gör det hela tiden. Allt på ett annat sätt. Men för mig som har känslan på deltid så uppskattar jag verkligen de dagar jag spenderar tillsammans med Albin.


Lite lättare: Samtidigt som jag spenderade tiden med pojken fixade min duktiga svåger min bil - JA!!! Han lagade avgassystemet, som inte var trasigt, det satt bara inte ihop som det skulle. Dessutom fixade han lite värme i bilen, om än tillfälligt, så när jag sedan for hem och bilen spann som en katt kände jag mig så enormt lättad, glad och tacksam.


Lite roligare, men en aningen ofräscht så är du känslig får du skylla dig själv om du läser min blogg: Gunnar är ju fortfarande en liten kattunge och har inte riktigt lärt sig ännu vad som är bra ställen att leka på och vad som inte är det. Igårkväll hade jag precis rest mig från toalettstolen efter att ha... ja pinkat och precis när jag vänder mig om för att spola ser jag hur katten druttar ner i stolen. Fort som attan kravlar han sig ur stolen med toalettpapper som fastnat i baktassarna. Jag håller på att skratta ihjäl mig när jag ser honom springa iväg samtidigt som han skvätter med tassarna, springer ikapp honom och badar honom ren, samtidigt som jag skrattar så magen värker. Så Gunnars första bad kom naturligt - idag rengjordes även resten av lägenheten och dess golv.  

Det var en gång två bagare och en smet...

I mitt hopp om mänskligheten är det upplyftande att hitta texter som dessa, helt underbara texter:

En gång rullade jag in på en sån där obemannad mack med min bil som fick soppatorsk i samma sekund som jag dessutom insåg att jag hade glömt plånboken. Jag höll på att börja lipa för allt var panik, jag skulle hämta barnen på dagis, det spöregnade, ingen bankomat på långt håll osv.

En farbror undrar vad det är, jag berättar och sen halar han helt lugnt upp en femhundring och frågar om det räcker. kändes lite obscent att tanka fullproppad tank för jag hade varit pank så länge och vant mig att  hundrakronorstanka.

Han sa: Jag jobbar därborta, och pekade på en restaurang över gatan. Jag heter Anders, kom förbi och betala igen nån dag när du har vägarna förbi!

Jag åkte såklart dit dan efter. men det kunde ju inte han lita på. HAN var snäll.

När någon är sur och vresig brukar jag tänka ‘kill them with kindness‘. De flesta blir paffa. de vill att man ska vara sur tillbaka så de kan fortsätta med att vara arga.

En dam kommer fram till mig och frågar vad en krabba kostar. Jag upplyser henne om priset och hon berättar att med hennes pension så har hon inte råd med sådan lyx. Hon ser mycket ledsen ut över att återigen behöva avstå från något hon tycker så mycket om (jag känner verkligen medlidande för denna dam, men som lågt stående i butikshierarkin kan jag faktiskt inte göra så mycket).

Jag börjar istället att ta hand om kunden som stått bakom denna dam, en äldre herre som är stamkund. Han köper två krabbor. Medan jag delar dessa och sätter pris går han och hämtar damen som precis varit där, tar upp sin plånbok, frågar mig om priset på krabban och ger sedan damen pengar och krabba och säger:

- Denna ska du ha, och så är det med det.

Damen och jag börjar näst intill storgråta och vet inte vad vi ska säga och mannen lunkar sakta men säkert bort mot brödet.



Läs mer på:

http://konsumbloggen.com/page/2/
Jag gjorde det! Jag gjorde det helt själv! Jag lagade min bil!!!

Rosten? - Nä! Det trasiga avgassystemet? - Nä! Låset på förarsidan? - Nä! Rutan på förarsidan som inte går att veva upp/ner? - Nä! Handskfacket? - Nä! Den möjliga läckan i kylaren? - Nä! Alla de där felen är förvisso irriterande och något jag måste fixa inom sinom tid, men de är inga fel som gör att bilen står stilla, men det gjorde det fel som jag fixade - bältet!!! Det hade skruvat sig så att det inte drog ihop sig utan bara hängde där. Men så tog jag en stor dos tålamod, en smal skruvmejsel och lite lirkande och så fick jag till det. Startade sedan bilen med ett mycket brett leende.

I dagens skoldebatt finns, den för mig absurda frågan, om eleverna ska få betygsätta sina lärare. Jag förstår tanken med en internkontroll och att det kan sätta "krav" på lärarna att prestera bättre. Men i slutändan kommer det garanterat bli så att "bästa" läraren är den som är mest generös med betygen och högskolorna kommer sedan stå där med elever som har MVG i alla ämnen fast de kanske inte är kompetenta till mer än G. Nu verkar det dock som en lärare i Tyskland fattat galoppen, hon ger elverna vad åtminstone hon tror att de vill ha - strippning!!!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4121393.ab

Det är nog tur att jag slutat som lärare!

http://www.aftonbladet.se/galenskaparna/article4106582.ab

I så många år har jag väntat, i så många år har jag längtat, i så många år har jag sökt, men nu kommer de - Galenskaparnas filmer på dvd. Jag brukar sällan (läs aldrig) köpa kvällstidningarna men nu jäklar kommer till och med jag att stödja halvtaskig journalistik med mer vinstsyfte än informationsförmedling, jag ska köpa kvällstidningen.

Sist jag såg revyn Grisen i säcken hade jag en av låtarna i huvudet i flera veckor...
*musik* Vem i helvete e duuu!!!!
Aaahhh, skönkonst i kobination med underhållning och teater när den är som bäst!
Nu tänker jag skriva något som kan uppfattas som grymt stereotyp och generellt men jag har å ena sidan inga objektivitetskrav som en vetenskaplig rapport på mig och å andra sidan är det upp till dig om du vill läsa detta eller ej. Jag är även fullt medveten om att det finns en massa undantag... och jag hoppas även att jag själv är det. Men...

Varför finns det så många kvinnor som är dåliga på att köra bil? (Ojojoj va många som hyttar åt mig just nu) Senast för några dagar sedan höll jag på att krocka med en kvinna i en bil som brände rakt in i rondellen fast jag kom i den och hon skulle lämna företräde till mig. Jag la mig på bromsen (å ni vet hur halt det är nu) och tutan samtidigt som jag skrev väl valda ord. Ibland önskar jag att jag hade en display på rutan så att orden kunde synas (fast budskapet gick nog fram ändå).

Jag har delvis svaret på denna fråga - männen kör! Tänk på dina föräldrar - vem kör när de båda ska åka någonstans? I nio fall av tio är det mannen som kör. Kanske inte av en medveten tanke utan kanske har det bara blivit så att det är han som kör, för att han gillar det, för att han är åkrädd, för att det är hans bil, för att det är så dåligt väglag... för att hon kör ju så dåligt. Hur ska man kunna bli bra på något om man inte får öva på det? Vem blir en fullärd förare på bilskolan?

Nästa fenomen i problemet är mammas bil, något som dock jag tycker att man har kunnat se en skillnad de senaste åren. Familjen har två bilar, en nyare stor bil, gärna med fyrhjulsdrift - den kör mannen, sen har de även en äldre bil med lite rostfläckar och definitivt inte samma poäng i säkerhetsaspekter - det är mammas bil, det är den som har leksaker liggandes i baksätet, det är den som familjens barn oftast åker i. Men som sagt - jag tycker att detta var ett vanligare problem för en 10-15 år sedan men till de familjer som inte fattat - byt bil!!!

Och dessutom, kvinnor åker mer buss än vad män gör - vad beror det på? Jag vet själv hur jobbigt och irriterande det kan vara att åka buss, så varför är det mestadels kvinnor som pendlar kollektivt, de som enligt de stereotypa könsrollerna även går in på Ica på hemvägen för att köpa 2 liter mjölk, köttbullar, ost, mjukbröd, äpplen och toapapper?