För första gången i mitt vuxna liv som medföljts av rättigheten/skyldigheten att rösta är jag på allvar fundersam över mitt val i det kommande valet. Jag röstar rött! Socialdemokraterna har samma svar som mig inom de flesta områden och även om jag såklart inte håller med allt så är det ändå partiet för mig, men nu undrar jag. Det gäller RUT-avdraget. I dagarna informerades att om de röd-gröna vinner i höst kommer de att ta bort detta avdrag och det är bannemig det dummaste jag hört. Man anser att det är ett avdrag som bara gynnar ett fåtal och då bara de välbärgade men enligt mig är det precis tvärtom.

(Grymma stereotyper men ändå...)
1. Kvinna ofta med invandrarbakgrund, har nu äntligen fått möjligheten att tjäna pengar i en VIT anställning med alla de rättigheter det innebär. Hon kan äntligen känna en trygghet, gå med i fack/a-kassa, ta ett lån osv osv. Hon jobbar fortfarande med samma sak som hon gjort SVART i många år men med tusentals nya rättigheter och möjligheter.

2. Kvinna med småbarn och välbetalt arbete. Hon kan betala för att någon annan ska sköta om tvätten, handlingen, gräsklippningen hon kan istället lägga mer tid på barnen, på läxhjälpen, på träningen som får henne pigg. Vad är det för fel med det?

Vem är vinnaren? BÅDA!!!

Varför är det inom de röd-gröna så jävla förbjudet att underlätta för alla samhällsgrupper? På vilket sätt tror man att det kommer att gynna låginkomsttagare genom att rycka ännu en matta under deras fötter, ta bort ännu en möjlighet till arbete. Och framförallt - hur kan det vara okej att göra ett avdrag för att bygga ett badrum men inte för att städa det? Hur kan det arbete som oftast utförs av män värderas på ett så fullständigt annat sätt än det som oftast utförs av kvinnor? Hur ser politikerna egentligen på denna form av arbete? Det känns som att de nedvärderar hela yrket. Om det är så fel att städa hemma hos andra, är det lika fel att en städerska tömmer min sopkorg på jobbet varje dag?

Har politikerna öppnat en tidning nyligen, har de inte sett det myller av annonser för hushållsnära tjänster som nu finns, som förr endast fanns krypterade i Blocket-annonser? Detta ger uppenbarligen arbeten!!!

Nä som sagt... jag vet allvarligt talat inte om jag vill rösta på ett så trångsynt val som socialdemokraterna just nu är en del av.