Show me your leg

0kommentarer

Svengelska är ett roligt fenomen och man kan hitta en hel del roliga felsägningar i diverse mer eller mindre roliga boksamlingar i detta ämne. "Show me you leg" är väl en av klassikerna men annars finns roligheter som:

"I'm a man who likes to have my balls in the air!" - Kanske ett uttryck man ska hålla sig borta ifrån när man vill framhålla sin förmåga att göra många saker samtidigt, framförallt om man är av manligt kön.

"Please, could I have some water because my friend is swimming" - Det är inte lite begärt att be att få så mycket vatten att man kan simma i det.

"Would you like a big fack or a small fack?" - Sagt av en banktjänsteman (kvinna) till en utländsk man som kom in på banken och ville ha ett bankfack. Det är ju pinsamt lika mellan fack och fuck.

"Excuse me, what's the fart-limit?" - Kanske fel fråga att ställa till en polis när man kör bil i utlandet. Min pappa hade en vän från England eller Irland som när han var i Sverige varje gång skrattade åt skyltarna där det står "infart".

"It's warm red wine with russians in it." - Kanske fel sätt att beskriva glögg!

Men nog med lustigheterna nu för nu kommer min tanke med detta inlägg och det är såklart sällan lustigheter. Herregud, jag har blivit nästan lika gnällig som Magnus Betnér... inte illa va! I alla fall....

"En Av Din Vännerna Älskar Du. Finna ut Vem!" Det här är anledningen till att jag skriver idag. Hittade detta på facebook och det är tragiskt när man antingen har låtit en maskin eller en människa som har noll koll på det svenska språket att göra en översättning som denna. Läste imorse i en språktidning att fler och fler tidningar helt lägger ner korrekturläsningsavdelningarna och förlitar sig på tekniken istället. Tidningen Stockholms citys nattchef sa: "Det är klart att ett och annat stavfel slinker igenom, annat vore ju utopiskt. Men vi får faktiskt inga starka reaktioner från läsarna, och med tanke på att de flesta svenskar stavar som krattor så är det kanske inte så konstigt".  Detta är verkligen skrämmande - det måste ni ju hålla med om även om ni inte är sådana språkpoliser som jag är.

Kommentera

Publiceras ej